Saunayı yapacağınız alanın geniş ve donanımlı olması gerekir. Bu durumda yaptığınız ya da yapacağınız yeni eğilimler için her hangi bir engeliniz olmayacaktır. Saunanın iç mimarisinde ısıya dayanıklı ve kaliteli malzeme kullanmanız, ilerideki zamanlarda meydana gelen sorunlarda, her hangi bir yaralanmayla karşılaşılmaması için alınan bir önlem haline gelecektir. Saunaya girerken ya da çıkarken yapılması ve ya yapılamaması gereken konuları da dile getirilmesi gerekiyor. Saunada çökmeyi önlemek için aç karnınıza buhar alamazsınız. Beyinde aşırı veya yoğun egzersiz yaptıktan hemen sonra, beyinde anemiye veya şoka neden olabilen saunayı buharlaştırmanız önerilmez. Yemekten yarım saat sonrası saunalar için uygun değildir, çünkü yüksek sıcaklık cildin kan damarlarının genişlemesine ve kanın geri akmasına neden olur, bu da sindirim organlarının kan akışını etkiler ve yiyeceklerin sindirimini ve emilimini engeller.
Kan damarlarının şiddetli daralması ile inmenin önlenmesi için saunayı buharlaştırdıktan hemen sonra soğuk hava ile temas ettirilmemelidir. Saunayı buharlarken, ısı kaybını önlemek için fazla su ekleyip eklenmediğinden emin olunmalıdır. Kan dolaşımını arttıracak ve nemi daha çabuk yenileyecek olan saunadan önce iki bardak su içmek en iyisidir. Buharlama işleminde, suyu zamanında doldurmanız gerekir. Yaklaşık bir şişe su taşımak en iyisidir. Soğuyana kadar beklenmesi gerekir. Soğuktan etkilenen ve sıcağa maruz kalmayı sevmeyen hastalar saunaya girmemelidir.
Saunada saklanan bakteriler solunum yolundan insan vücuduna girebildiğinden, hastalıklara sebebiyet göstermekte oldukça önemlidir. Eğer kolye, saat, küpe, yüzük gibi takılarla saunaya girilmemesi, ve ısıyı çok kolay emdikleri için farkında olmadan cildinizi yakabilir. Yaşlıların vücut ısısını düzenleme merkezi, saunaya karşı hassas değildir, sauna odasında, vücut daha çok terler, kan yapışkan bir hal almaya başlar ve acil durumlara yol açan bir kan pıhtısı oluşturmasına neden olabilir. Özellikle vücut ısısı düzenleme merkezi yaşlılar için çok uygun değildir, bu yüzden saunaya genellikle yaşlılar alınmamaktadır. Saunada iken losyon gibi kozmetik ürünleri kullanmayın çünkü gözeneklerinizi tıkar ve terden buharlaşmasını önler. Aşırı aç olduğunuzda saunaya girmeyin. İnsanlar yorgun veya aç olduklarında, kas gerginlikleri zayıf, soğuk ve sıcağa karşı toleransları azalır ve saunaya girdikleri zaman vücutları çökmeye eğilimlidirler. Hamile kadınlar ve kızlar ay başlarında kaplıcalar için uygun değillerdir, aksi halde büyüyen bir enfeksiyonla karşı karşıya kalabilir.
Saunazamanı çok uzun olmamalı, aşırı terleme vücudu destekleyemeyecek hale getirecek ve böylelikle sıcaklık çok yüksek derece de olursa, insanı nefessiz bırakabilir. Normal şartlar altında, 5-10 dakika saunada kalınmalı, nefes alınmalıdır. Sıcaklık ayarı kişiden kişiye değişir. Kuru buharlama sıcaklığının 80 ° derece ile 85 ° derece arasında olması ve insanların daha yumuşak hissetmesi önerilir. İçtikten sonra saunaya girilmesi tavsiye edilmez. Çok miktarda içmek insan beyninin sinir sisteminin baskın olan fonksiyonunu azaltacaktır. Bu sırada, eğer sauna buğulandığın da, alkolün etkisi altında, çok fazla terleme, vücudun hızla su kaybetmesine neden olacaktır. Saunada bulunduğunuz zaman içerisinde, elinizde de terleme meydana gelebilir, buharlama ve buğulamadan önce suyu yenilemeye dikkat edilmesi gerekmektedir, su içmek için susamayı beklememek gerekir. Ayrıca bir şişe su da yanınızda taşıyabilir ve istediğiniz zaman tükete bilirsiniz.
Göğüs sıkıntısı veya diğer rahatsız edici hisleri hissettiğinizde derhal saunadan çıkılmalı, iyi hava sirkülasyonu olan bir yerde arkanıza yaslanın ve su içmeye çalışmalısınız, çok soğuk su içmemeye dikkat edilmelidir. Saunaya girmeden önce suya dalmak en iyisidir, çünkü nemli cilt buhar odasına hızlı bir şekilde adapte olabilir, buhar odasına girdikten sonra, hava nemini arttırmak için taş üzerindeki suya derhal su püskürtmesi yapmanız gerekiyor. Sıcak ve nefes nefese hissettiğiniz zaman, hemen dışarı çıkıp serinlemeniz ve 5-10 dakika sonra tekrar buhar odasına girmeniz gerekir, bu yüzden nasıl rahat hissediyorsanız saunaya ona göre 2-3 kez aynı sistemi uygulayarak tekrar etmeniz gerekmektedir. Sauna yapımı istenilen şekilde olunca ve müşteri bazından sevilen bir mekân olduğu sürece sürekli ilerleyen bir sektör haline gelmektedir. Bu söylemleri düşünerek bir sauna yapımına karar vermelisiniz. Saunaya yaptığınız ahşap oturakları sıcağa dayanaklı olmasına özen gösterilmelidir.
Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!
Kataloğu İndirinLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.
Hemen İzleyin