Havuz sularının temiz ve sağlığa uygun olması adına ilk şart, havuzların kimyasal dengesinin sağlanmasıdır. Havuz suyunun dengede tutulması ve sağlığa uygun olabilmesi amacıyla periyodik şekilde bakım yapılması gerekir. Bununla beraber sağlığa uygun olan ve etrafa duyarlı olan kimyasalların da eklenmesi gerekir.
Havuzların bakımı ve kimyasal temizleme işlemlerinin yapılması oldukça önemli sebeplere dayalıdır. Bunlar; suyun her zaman berrak ve temiz kalmasının sağlanması, havuzun temiz görünmesini koruyabilmek, havuz içinde yer alan ve hastalıklara sebep olacak bakteri veya mikropların yok olması şeklinde sıralanabilir. Sağlık Bakanlığı bakımından havuz suyunda olması gereken parametre derecesi belirlenmiştir. Kural ve koşullara uyulması bu yüzden oldukça önemlidir. Havuz suyunda belirli aralıklarla yapılması gereken bazı ölçüm hedefli testler yer almaktadır.
Yapılmış olan testlerin neticesinde sağlanan tespitlerle gereken temizlik hedefli kimyasallar belli oranlarla uygulanmaktadır. Havuz kimyasalları ph düşürücü , sıvı ph düzenleyici, haplı test kitler, filtre temizleyicisi, kış bakım ilacı, ayak bakım dezenfektanı, havuz yüzeyi temizleyicileri, çökelticiler, yosun önleyiciler, parlatıcılar şeklinde sıralanabilir. Bütün bu kimyasallarla beraber yüksek verimlilik alınması hedefiyle kullanılan havuz temizleme ekipmanları da yer almaktadır.
Yüzme, yaz sezonunun açılmasıyla beraber oldukça sık tercih edilmektedir. Bu yüzden havuzların bakımı belirli aralıklarla yapılmalıdır. Havuz sahibi olanların havuzları için pH değerinin dengede olması çok mühimdir. pH değerinin bu derece önemli olmasının birkaç sebebi vardır. pH değeri ancak istenildiği derecede olduğu zaman klorla birlikte başka havuz kimyasalları arzu edilen etkiyi göstermektedir. pH değeri yüksek havuzlarda kimyasallar ve klor aktif şekilde çalışamamaktadırlar.
Ph değeri, normal koşullarda 7.2 ile 7.6 değerleri içerisinde olmalıdır. Bu değerlerin içerisinde klorun yüzde 70'i aktif bir biçimde çalışırken, bu değerin 8.2'ye yükselmesi durumunda klorun aktiflik durumu yüzde 15'e kadar düşer. Havuzların pH değeri, normal derecelerde olduğu zaman insan sağlığına olumsuz etki etmez. pH değeri doğru biçimde ayarlanan havuzlar içerisinde yüzerken, göz yanması yaşanmaz. Bununla birlikte pH değeri yüksek derecede olan havuzların içerisinde; kireç, mat su, bulanıklık gibi problemler görülür. Düşük dereceli pH değeri; göz, burun, cilt hastalıklarının oluşmasına sebep olur. Havuzun metal aksamlarında bulunan krozyon ve yüzücülerde oluşmuş cilt lekeleri pH değerine bağlıdır.
Güneş, rüzgar ve havuza giren bireylerin etkisiyle pH değeri devamlı şekilde yükselme eğilimindedir. Bu vaziyetin önüne geçebilmek adına pH düşürücü kullanılmalı ve havuzun pH değeri dengelenmesi gerekir. Bu kimyasal ürünlerin hem toz hem de sıvı olanı bulunur.Havuz kimyasalları ph düşürücü satışı yapan yerlerde bunları bulmak mümkündür. Genel olarak açık renkli olan toz pH düşürücünün ismi sodyum bisülfattır. Her 0.1 birimde pH dengelemesi yapabilmek adına 100 m3 su içerisinde 300 gramla 1.2 kilogram içerisinde toz kimyasal kullanılmaktadır. Bunun ortalama değer olduğunu söylemek mümkündür. Kesin değer, yapılan ölçümlerin sonrasında belirlenmektedir. Sıvı pH düşürücülerin asitten oluştuğu bilinmelidir. Sülfürik asit ve hidroklorik asit havuzların pH değerlerini düşürmek adına kullanılan sıvı kimyasallardır. Her 0.1 birimde pH değerini dengelemek adına 100 m3 su içerisinde 300 mililitre ile 1.2 litre sıvı kimyasal kullanılmalıdır.
Havuz kimyasalları için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu tür konularda olabildiğince destek sağlamaktayız. En doğru adres ile çalışmak size fayda kazandıracaktır. Havuzların yapım etabında olduğu üzere temizlik ve bakım adına da bizimle iletişim kurmanız bizim için oldukça değerli olacaktır.
Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!
Kataloğu İndirinLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.
Hemen İzleyin