Gölet Havuz Yapımı
Tanıtım Videosunu Seyret

Gölet Havuz Yapımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Doğal ve estetik görünümleri ile dikkat çeken gölet havuz modelleri, yaşam alanlarında huzurlu bir atmosfer oluşturur. İnsanlara daha yaşanılır ve huzurlu bir ortam sunan göletler, otel bahçelerinde sıklıkla kullanılır. Özellikle geniş bahçe peyzajında tercih edilen göletler, atmosfere kattığı doğallık sayesinde her dönem ilgi görür. Zarif ve ince tasarımları, özel işlemeleri ile göz alıcı bir güzellik kazanan göletler, profesyonelce yapılır. Kaliteli hizmet sayesinde yeni bir boyut kazanan gölet havuzlar, bahçe peyzajını güzelleştirir. Göletlerin meydana gelmesini sağlayan pek çok organizasyon bulunur. Tarif ettiğiniz veya beğendiniz bir şablon üzerinden gölet yapmayı tercih edebilirsiniz. Şıklığı ve zarifliği ile göz dolduran göletler, kullanışlı ve görkemlidir. Bu nedenle pek çok kişinin beğenisini toplar.

Gölet Havuz Yapımının Planlanması

Gölet havuzlar, kendinizi dış mekanda rahat ve konforlu hissetmenizi sağlar. Bu nedenle tasarımı oldukça önemlidir.Gölet havuz yapımıoldukça zaman alan ve dikkat isteyen bir iştir. Özellikle büyük ve görkemli projelerin yapımında alan tespiti oldukça önemlidir. Havuzların yapımı zemin etüdü ile başlar. Zemin etüdü, bir projenin sağlam ve uzun ömürlü olması için yapılan ilk çalışmadır. Proje yapılacak alanı analiz etmek anlamında gelir. Bu aşamada havuzun yapılacağı alan mercek altına alınır.

Zemin üzerinde yer alan tabakaların kalınlıkları, türleri ve mühendislik parametreleri ölçüdür. Tüm bu ölçümler arazinin dikkatle incelenmesi ve laboratuvarda yapılan çalışmalar sonucunda tamamlanır. Geoteknik inceleme olarak da adlandırılan bu teknik, yüzey alanın gölet havuzu için uygun olup olmadığını da belirler. Çıkan veriler sonucunda yapılan projeler çok daha güvenilir ve sağlam olur. Zemin etüdü sırasında yapılmak istenen gölet ölçüleri de alınır. Ölçülerin kusursuz bir şekilde alınması projenin başarılı olması açısından oldukça önemlidir.

Gölet Havuz Yapım Aşamaları

Gölet havuz yapımı birçok aşamadan oluşur. Her bir aşama gölet havuzların daha kaliteli olmasını sağlar. Görsel güzelliği ön planda olan gölet havuzlar, alanında uzman tasarımcılar tarafından özenle dizayn edilir. Hem geleneksel hem de modern izler taşıyan havuzlar, detaylı incelemeler sonucunda yapılır. Gölet havuz yaparken ilk yapılan işlem alanı keşfetmektir. Keşif yaparken zeminden yüzeye kadar pek çok unsur göz önünde bulundurulur. Zemini doğru kullanmak için alan analizleri yapılır. Proje alanı pek çok açıdan incelendikten sonra mekan sahipleri dinlenir. Mekan sahiplerinin talepleri, tarzı ve amacı belirlenir. Bu sayede kullanıcıların istekleri doğrultusunda bir proje çizilir. Projeler bilgisayar ortamında çizilir. Bilgisayardan çıkan çizimler, kullanıcılara gösterilir. Bu şekilde kullanıcılar proje hakkında detaylı bilgiye sahip olur. Bu aşamada kullanıcıların onayı beklenir. Proje yaptırmak isteyen kişi veya kurumlar onay verdiğinde gölet havuz yapımına başlanır.

Proje belirlendikten sonra bir sonraki aşamaya geçilir. Öncelikle zemin, havuz yapmaya uygun hale getirilir. Bu aşamada kazı işlemleri yapılır. Zemin düzenlenip hazır hale getirdikten sonra gölet havuz yapımının temelleri atılır. Alt zemin işlemleri yapılarak havuzun daha güvenilir bir hale gelmesini sağlanır. Alt zemin işlemlerinden biri tesisat ve elektrik sistemlerini döşemektir. Tesisat ve elektrik sistemleri, havuzun ışıklandırılmasında kullanılır. Işıklandırma sisteminin yapılacağı yer, kaliteli tesisat ile güvence altına alınır. Alt zemin işlemleri özenle yapıldıktan sonra üst tasarıma geçilir. Üst tasarım aşaması havuzun estetik güzelliğini yansıtır. Bu aşamanın sonunda gölet havuzun nasıl bir hale geldiğini görebilirsiniz. Son olarak gölet havuzun içerisine su doldurulur. Su doldurma işlemi hızlı bir şekilde ve özenle yapılır. Dekorasyon çalışmaların yoğunlaştığı bu aşama, projenin son halini oluşturur.

Estetik Görünümüyle Dikkat Çeken Gölet Havuz Çeşitleri

Gölet havuz yapımında suya dayanıklı malzemeler kullanılır. Astarlı, plastik, fiberglas gibi farklı maddelerden yapılan havuz çeşitleri bulunur. Her havuz çeşidi kendine has özellikleriyle ön plana çıkar.

Astarlı Gölet Havuzlar

Su birikintileri, kıvrımlı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle suyun etrafını kaplarken, suyun yapısına uygun bir ürün kullanılmalıdır. Havuz yapımında sıklıkla kullanılan malzemelerden biri astarlardır. Astarlar, kolay katlanan ve gerilen bir özelliğe sahiptir. Astar boyutları ve yapıları oldukça çeşitlidir. Gelişen teknolojiyle birlikte çok daha kaliteli astarlar üretilir. Çift taraflı astarlar, en çok tercih edilen malzemelerden biridir. Kaliteli malzemeden yapılan astar çeşitleri, esneklik ve ağırlığı dengede tutar. Şirket havuzları, arka bahçe havuzları ve pek çok gölet havuzu için kullanılan astarlar, kontrol edilmesi kolay olan ürünlerdir. Bu nedenle büyük projeler için tercih edilebilecek ideal malzemelerden biridir. Üstelik astarlar, gölet havuz aksesuarları ile pratik bir şekilde kullanılabilir. Gelişen teknolojiyle birlikte yenilenen havuz astarları, PVC olarak da tasarlanır. PVC astarlar, standartlar kadar esnek değildir. Ancak kullanışlı ve uygun malzemelerdir.

Plastik Gölet Havuzlar

Bahçe havuzlarında sıklıkla kullanılan plastik havuzlar, kurulum ve bakım konusunda çok az malzemeyle yapılır. Plastik maddesi oldukça sert bir yapıya sahiptir. Bu nedenle havuz içerisine sert ve sivri cisimler nüfuz etse bile sağlamlığından ödün vermez. Plastik gölet havuzlar özellikle kirada olan kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Çünkü plastik göletler, kolay çıkartılan ve kurulum yapılabilen bir tasarıma sahiptir. Bu nedenle taşındığınız zaman bile yanınıza alabilir yeni konutlarınızı güzelleştirebilirsiniz.

Fiberglas Gölet Havuzlar

Fiberglas maddesi cam elyaf olarak da bilinir. Hafif ve dayanıklı olmaları ile öne çıkan fiberglass camlar, küf tutmaz, paslanmaz bir yapıya sahiptir. Güçlü maddelerden ve dayanıklı formülden yapılan fiberglas, su ve neme karşı dayanıklıdır. Bu nedenle suyu tolere edebilme özelliğine sahiptir. Fiberglastan yapılan gölet havuzlar, plastik gölet havuzlar gibi pek çok avantaja sahiptir. Kolay monte edilebilen ve kullanılabilen ürünler, esnek ve özel tasarımlardan oluşur. Ancak Fiberglas göletler periyodik olarak bakım gerektirir.

Beton Gölet Havuzlar

Beton gölet havuzlar müstakil ev ya da site bahçelerinde, otellere, eğlence merkezlerinde ve tatil köylerinde kullanılan gölet çeşitlerinden biridir. Temelde beton üzerine yapılan havuzların yapım aşaması oldukça zahmetlidir. Aşamalar arasında birer gün ara verilmeli ve betonun donması sağlanmalıdır. Beton gölet havuzların yapım süreci kısa ve maliyeti azdır. Betonun iç tesisatına filtre borular ve su geçirmez bantlar yerleştirilir. Duvar ve zemin kaliteli malzemelerden yapılır. Bu sayede uzun ömürlü kullanım fırsatı sunar. Beton havuzlar içerisinde kireç oluşumunu önlemek için özel bir bariyer bulunur. Üstelik gölet havuzlar içerisinde gölet astarları da yer alır. Astarlar sayesinde suyun yapısı desteklenir. Beton havuzlarda sıhhi tesisat ve elektrik işlerinin yapılması biraz zaman alabilir. Modern görünüme sahip olan havuzlar ekstra performans gösterir.

Tuğlalı Gölet Havuzlar

Tuğlalı gölet havuzlar, fiberglas ve sıva ile desteklenerek tasarlanır. Ancak havuzda bulunan tuğlalar zaman zaman hareket edebilir. Bu durum çoğu zaman dezavantajlı olsa da düzenli olarak kontrol edildiğinde problem yaratmaz. Tuğlalı gölet havuzlarda skimmer, havalandırıcı, ısıtıcı ve aydınlatıcı gibi ek unsurlarda kullanılabilir. Bu sayede havuzlar çok daha kullanışlı hale gelir. Tercihe bağlı olarak değişen malzemeler arasında havuz pompası ve filtresi de yer alır. Havuzun daha iyi kullanılmasını sağlayan malzemeler, havuzların temiz ve şık görünmesini sağlar. Nostaljik bir görünüme sahip olan gölet havuzlar, doğal tasarımı ile ön plana çıkar.

Gölet Havuz Yapımında Kullanılan Ana Malzemeler

Gölet havuzlar, tasarımcıların insiyatifine kalmış pek çok malzemeden oluşur. Özellikle tasarım aşaması renkli ve göz alıcı dekoratif eşyalardan yapılır. Eğer doğal bir görünüm elde etmek istiyorsanız bordür kullanmayı tercih edebilirsiniz. Doğal renk tonuyla öne çıkan bordürler, taş ve süs bitkileri de kullanılabilir. Havuzun dış ve iç yüzeyi talepler ve uzmanlar eşliğinde belirlenir. Ancak bazı malzemeler, gölet havuzların olmazsa olmaz unsurlarından biridir. Bu malzemeler şunlardır: Gölet havuzların yapımında en yaygın kullanılan malzeme astardır. Gölet yapımında izolasyon ve yalıtım malzemeleri de önemlidir. Su pompaları ve sirkülasyon giriş ve çıkış yerleri, izolasyonun düzenli bir şekilde yapılması için önemlidir. Gerekli tesisatlar sağlandıktan sonra kenar ızgaralar ve tutamaklar seçilir. Her bir malzeme uzun ömürlü kullanabileceğiniz kaliteli hammaddelerden yapılır. Havuzun kaplama kenarları, iç ve dış bükey malzemeden döşenir. İç ve dış bükey malzemeler, havuzda yaşanabilecek riskli durumları ortadan kaldırır. Üstelik estetik olarak da iyileştirmeler yapar. Havuzlar için özel olarak yapılan iç ve dış bükey parçalar, %100 malzemeden yapılır. Özel formüle sahip olan ürünler, yüksek sıcaklık ve donmaya karşı dayanıklıdır. Bu sayede dört mevsim rahatlıkla kullanılabilir. Kolay temizlenebilen ve hijyenik olan ürünler, özel formülasyonu sayesinde leke tutmaz.

İç ve dış bükey malzemelerin yanı sıra aydınlatmalar da kullanılır. Hem iç hem de dış aydınlatma çeşitleri, havuza daha özel bir görünüm katar. Aydınlatma seçimleri genellikle alanın tasarımına ve kullanıcıların isteklerine göre yapılır. Aydınlatma ışıkları, oldukça geniş bir renk yelpazesine sahiptir. Gölet havuz yapımında filtreler de kullanılır. Emiş süzgeçleri güçlü olan filtreler, doğru yerlere konulmalıdır. Filtrelere ek olarak ısıtma sistemleri de kullanılabilir. Her gölette kullanılmayan bu sistem özellikle soğuk olan mekanlarda sıklıkla tercih edilir. Kışı uzun geçen ve soğuk olan bölgelerde ısıtma kullanmak, havuz içerisinde bulunan suyun donmasını engeller. Bu sayede dört mevsim rahat bir kullanım sunar.

Havuzun içi kadar dışı da önemlidir. Havuzun çevresini oluşturan yer tabakası su tutmaz ve kaydırmaz şekilde yapılmalıdır. Dinlenme yerleri ve yürüme alanları su tutmaz şekilde yapıldığında kullanıcılar için güvenli bir ortam oluşturur. Havuz yaparken elektrik panoları ve kablolar yalıtımlı bir şekilde olmalıdır. Su ile temas halinde olan kablolar, tamamen yalıtımlı olduğunda üstün performans gösterir.

Doğal Gölet Havuz Seçenekleri

Teknolojik gelişmeler gölet havuz yapımında önemli bir yere sahiptir. Yeni nesil teknolojilerden destek alarak yapılan biyolojik havuzlar, özel tesislerde sıklıkla rastlanılan havuz modelleridir. Biyolojik havuz sistemleri, özel çalışma prensipleri ve uygulamalarıyla her dönem ilgi görür. Biyolojik havuzlarda yer alan en önemli özellik suyun kimyasal kullanmaya gerek duymadan temizlenebilir. Kendi ekolojik sistemi içerisinde arıtma yapan sistemler, suyun kirlenmesini engeller. Bu sayede biyolojik gölet havuzlar da doğal göletler gibi kendi kendini temizleyebilme özelliğine sahiptir. Suyun her zaman berrak görünmesi görsel açıdan oldukça önemlidir. Kendi kendini temizleyebilen biyolojik gölet havuzlar özellikle balıklı havuzlar için tercih edilir. Doğal temizlenme sistemine sahip göletler, canlılar için hijyenik bir ortam oluşturur.

Biyolojik Havuz Nasıl Yapılır?

Biyolojik havuzlar, ilk aşamasında yer alan kazı işlemlerinin ardından iki alternatifli projelendirme ile yapılır. İlk projelendirme betonarme üzerine doğal görünüm veren doğal taş ve tasarımların kullanılmasıdır. Mekanik sistemlerin entegre edilmesinden sonra yapılan bu işlem, estetik bir güzelliğe sahiptir. İkinci alternatif ise zemin üzerine yapılan sertleştirme uygulamasının ardından EPDM liner serimi yapmakır. Su tutucu olan EPDM teknolojisi, mekanik sistem uygulaması ile doğal bir görünüm sağlanır. Kaya tasarımlarından oluşan bu alternatif, gerçek göl izlenimi verir. Doğaya dönüşün en güzel örneklerinden biri olan biyolojik göletler, havuzların sürdürülebilir şekilde yapılmasını sağlar. Çevreci arıtma sistemlerini kullanarak yapılan havuzlar, güvenlik açısından oldukça avantajlıdır.

Gölet Havuz Yapımında Kullanılan Teknikler

Gölet havuzlar estetik ve doğal görünümü ile ön plana çıkar. Ekolojik sisteme yararlı olan ürünler, kolay bakımlı ve dikkat çekicidir. Havuz yapımında pek çok Serapool porselen havuz karosu kullanılır. Doğadan esinlenerek tasarlanan ürünler, Verde Guatemala

Pool Mix, Tropic, Olcay Mix, Piazza Green gibi havuz karoları ile yapılabilir. Doğal görünümlü olmasını istiyorsanız mozaik zemin döşemesini de tercih edebilirsiniz. Tasarımın yanı sıra göletin güzelliğini oluşturan bir diğer etken, temizliktir. Göletlerin güzelliğini korumak için rutin olarak temizlik yapılması önerilir.

Özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında yapılan genel temizlikler, oldukça faydalıdır. Sonbahar aylarında yazdan kalan çamur ve atıklar temizlenmelidir. Bu sayede yaptırdığınız gölet havuzunu verimli bir şekilde kullanabilir, huzur veren güzelliğini muhafaza edebilirsiniz. Havuz temizliği ilk bakışta kolay gibi görünse de alanında uzman kişiler tarafından yapıldığında çok daha verimli sonuçlar verir. Uzmanlar tarafından yapılan havuz bakımı işlemleri, klor, PH düşürücü, yosun giderici, sıvı topaklayıcısı gibi pek çok işlevi bünyesinde barındırır. Özenle yapılan gölet havuz tasarımları, estetik ve hoş görünüme sahip olana kadar pek çok aşamadan geçer.

Gölet havuz yapımında uygulanan teknikler de önemlidir.Gölet havuz modellerisuyun arıtılmasını sağlayan uygulamalar ve dayanıklılığını artıran sistemler ile çok daha kullanışlı bir hale gelir. Gölet havuz çeşitleri farklı şekillerde yapılabilir. Yuvarlak, kare, oval gibi şekiller bahçenizin daha şık görünmesini sağlar. Yuvarlak gölet havuzlar, özellikle dar alanlarda sıklıkla yapılır. Bu sayede alanın daha verimli kullanılmasını sağlar. Alanı genişleten kare ve oval şekillerinde tasarlanan havuzlar da kullanıcıların beğenisini kazanır. Kullanıcıların isteklerine göre hazırlanan gölet havuz çeşitleri, uzman tasarımcılar sayesinde kısa zamanda tamamlanır. İtina ile yapılan gölet havuzları, pratik kullanım teknikleri ile belirtilen zamanda teslim edilir.

Gölet Havuz Fiyatları

Gölet havuz fiyatları pek çok faktöre göre değişiklik gösterir. Fiyatları etkileyen faktörlerin başında kullanılan malzemeler gelir. Havuzun yapımında beton, astar, fiberglas gibi farklı ham maddeler tercih edilir. Gölet yapımında kullanılan malzeme ve malzemenin miktarı, fiyatı doğrudan etkiler. Malzemenin kalitesi fiyatlarda da değişikliğe neden olabilir. Göletlerin fiyatları tasarımların boyutlarına göre farklılık gösterir. Gölet havuzlar, kullanım amaçlarına göre yüzme ve süs havuzları olmak üzere birbirinden ayrılır. Yüzmek için kullanmak istediğiniz gölet havuzlar, büyük ebatlı olmalıdır. Bu nedenle diğer göllere göre farklı fiyatlarda olabilir. Süs için yapılan gölet havuzlar ise daha minimal tasarımlara sahiptir.

Süs ve yüzme göletlerinin yanı sıra balıklar için yapılan göletler de bulunur. Balıklar için tasarlanan gölet havuzlar, kullanılan inşaat tekniğine ve balıklara göre farklılaşır. Balıklarınız için uygun bir doğal ortam yaratmalı ve biyolojik denge sağlanmalıdır. Bunun için ek filtreler, pompalar ve bakım araçları kullanılmalıdır. Gölet havuz yapımında kullanılan dekoratif aksesuarlar havuzların maliyetini etkiler. Dekoratif eşyaların türü, büyüklüğü ve şekli havuzun genel fiyatını değiştirir. Kullanılan aydınlatmalar, bordürler, taşlar fiyatı doğrudan etkiler.

Siz de gölet havuz yaptırmak istiyorsanız, Çilek Havuz ve Sauna’yı tercih edebilir, güvenli, yenilikçi ve estetik projeler ile yaşam alanınızı güzelleştirebilirsiniz.

Merak Edilenler
E-Katalog

Şirket politikamız, ürünlerimiz, hizmetlerimiz ve faaliyet alanlarımız için kataloğumuzu indirerek detaylı inceleyebilirsiniz!

Kataloğu İndirin
Tanıtım Videomuz

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et.

Hemen İzleyin
Telefon Whatsapp E-posta
Telefon Whatsapp E-posta